Kayıp muhtarın cesedi dere yatağında bulundu/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 31 Mart 2011 15:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADANA'nın Saimbeyli İlçesi'nde, yoldan 10 metre derinlikteki Obruk Deresi'ne yuvarlanan otomobildeki Kayseri'nin Develi İlçesi Eşelik Köyü muhtarı 56 yaşındaki Ahmet Fırat'ın cesedi dere yatağında belden aşağısı çıplak halde bulundu. Kıyafetlerin deredeki sürüklenme sırasında vücuttan sıyrılarak çıkmış olabileceği üzerinde durulurken, otomobilin sahibi emekli özel hareketçi polis memuru 45 yaşındaki Mehmet Yahşi'ye ise henüz ulaşılamadı.

Saimbeyli -Tufanbeyli yolu üzerinde bulunan Obruk Deresi'nde bir otomobil olduğunu fark eden bir kişi yoldan 10 metre derenliğinde olan dereye düşen otomobilde kimseyi göremeyince durumu polise bildirdi. Gelen polis ekipleri, yaptıkları araştırmada dere içinde bulunan 01 FA 854 plakalı otomobilin emekli polis memuru Mehmet Yahşi'ye ait olduğunu saptadı. Araç sahibinin yakınları ile irtibata geçen polis, Yahşi'nin yanında Kayseri'nin Develi İlçesi Eşelik Köyü muhtarı Ahmet Fırat'ın da olduğunu belirledi. Her iki kişiye de ulaşılamaması üzerine polis ekipleri arama çalışması başlattı. Adana Emniyet Müdürlüğü'nden çağırılan su altı polisleri ve çevredekilerin katılımıyla dere yatağı ile bölgede arama kurtarma çalışması yapıldı ama kayıplar bulunamadı.

Bu sabah Adana Sivil Savunma Müdürlüğü'nün 13 kişilik ekibi bölgeye sevk edildi. Otomobilin bulunduğu noktadan yola çıkan ekipler yaklaşık 15 kilometrelik alan ile dere yatağında arama kurtarma çalışması yaptı. Otomobilin bulunduğu noktaya 5 kilometre uzaklıkta dere yatağında erkek cesedi buldu. Gelen Cumhuriyet Savcısı, jandarma ve polis inceleme başlattı.

Arama kurtarma çalışmasına katılan kayıpların yakınları, tişörtü başına geçmiş, belden aşağısı çırılçıplak olan cesedin muhtar Ahmet Fırat'a ait olduğunu teşhis etti. Fırat'ın kıyafetlerinin deredeki sürüklenme nedeniyle vücuttan sıyrılarak çıkmış olabileceği üzerinde duruluyor.

Kayıp olan otomobil sahibi Mehmet Yahşi'nin bulunması için ise bölgede geniş arama başlatıldı. Çekici ile dere yatağından çıkartılan otomobil ise götürüldüğü İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde olay yeri inceleme ekipleri tarafından incelemeye alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber